Akacijev med

AKACIJEV MED je izrazite svetlo rumene barve in zaradi svojega sladkega ter nežnega okusa ena najbolj priljubljenih vrst medu. Vsebuje manj cvetnega prahu kot ostale vrste, zato ga bolje sprejemajo tudi osebe s tovrstno alergijsko reakcijo. V primerjavi z drugimi vrstami je bolj tekoč, saj zelo počasi kristalizira. Akacijev med točimo od maja do junija.

Cvetlični med

CVETLIČNI MED je najpogostejša vrsta medu, prepoznan po svoji značilni svetli rumeno do rjavi barvi in aromi. Vonj in okus sta odvisna od rastline, izvora in dodatka mane. Kristalizacije je delna in nepopolna, saj pogosto nastajajo številni kristali.

Gozdni med

GOZDNI MED  prepoznamo po svetlo do temno rjavi barvi, prijetni aromi po smoli in izrazito močnem, a nadvse prijetnim in polnim okusom. Točimo ga v juliju in avgustu.

Kostanjev med

KOSTANJEV MED  je značilne temne rjavordeče barve, zaradi večje vsebnosti cvetnega prahu pa močnega in bolj grenkega okusa. Temnejša barva nakazuje na večjo vsebnost antioksidantov. Zaradi večje vsebnosti sadnega sladkorja – fruktoze, nekoliko počasneje kristalizira. Točimo ga v juniju in juliju.

Scroll to Top