Splošni pogoji

Uporaba splošnih pogojev

Ti splošni pogoji določajo pogoje uporabe in nakupa preko spletne trgovine maln.eu, ki je dostopna na povezavi www.maln.eu (v nadaljevanju: ‘spletna stran’) in jo upravlja družba MALN, Majdič Janez s.p.  (v nadaljevanju: ‘ponudnik’).

Ti splošni pogoji se uporabljajo za celotno spletno stran, vse njene sestavine in podstrani. Z uporabo spletne strani uporabnik sprejema in soglaša z vsemi določbami teh splošnih pogojev, kar vključujejo tudi vse povezave kot njihove sestavne dele. Pogoji poslovanja so sestavljeni upoštevajoč vse zakonske obveznosti in mednarodne smernice za e-poslovanje, ki jih zastopa tudi Zveza potrošnikov Slovenije.

Informacija o ponudniku in kontaktni podatki

Ponudnik: MALN, Majdič Janez s.p.
Sedež ponudnika: Selo pri Ihanu 49, 1230 Domžale , Slovenija
ID za DDV: SI11524901
Matična številka: 1556509000
Podatki o vpisu v register: opravilna številka 06-2593/01, datum vpisa 07.02.2001, Okrožno sodišče Ljubljana

Kontaktni podatki:

Tel: 059 963 490 in 040 82 83 84
E-mail: info@maln.eu
Spletna stran: www.maln.eu

Transakcijski račun:

TRR odprt pri NLB d.d.: SI56 0230 0009 0101 569

Varovanje osebnih podatkov v spletni trgovini

Varovanju osebnih podatkov v podjetju MALN, Majdič Janez s.p., posvečamo veliko pozornosti, v skladu z zakonom (ZVOP-2) o varovanju osebnih podatkov in pravic uporabnikov. Za nakup v naši spletni trgovini mora biti uporabnik starejši od 18 let. Vaših osebnih podatkov ne tržimo in jih uporabljamo izključno za potrebe naročanja (ponudba, račun in dostava naročenih izdelkov). Uporabljamo jih še za potrebe komunikacije s strankami in jih ne posredujemo tretjim osebam.

Za potrebe poslovanja z uporabniki zbira naslednje uporabnikove podatke:

  • ime in priimek,
  • naslov in kraj bivanja,
  • naslov elektronske pošte (tvoje uporabniško ime),
  • kontaktno telefonsko številko,
  • geslo v šifrirani obliki,
  • in pretekla naročila.

Za točnost vnešenih podatkov, iz strani uporabnikov, ne odgovarjamo!

Zaradi varnosti, se zbirajo tudi IP naslovi, iz katerih uporabniki dostopajo do spletnega mesta. Vsakemu uporabniku je ob začetku obiska dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice.

Ponudnik zagotavlja vse potrebne tehnološke in organizacijske rešitve za popolno varnost nakupa. Varnost nakupa zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov. Prenos občutljivih osebnih in transakcijskih podatkov na spletni strani izvaja v varnem načinu s pomočjo protokola SSL (Secure Sockets Layer). Podatki se kriptirajo z 128 bitnim ključem. Sistem tako preprečuje, da bi kdo prebral vaše osebne in transakcijske podatke, ki jih pošiljate v spletno trgovino.

Vsi omenjeni podatki, razen piškotkov, se na strežniku maln.eu shranjujejo trajno, dostop do njih ima izključno podjetje MALN, Majdič Janez s.p..

Če želite izbris vašega računa (profila) z vsemi vašimi podatki ali več informacij o varovanju osebnih podatkov, kontaktirajte urednika spletne strani maln.eu, na elektronski naslov: info@maln.eu. Na vašo zahtevo bomo vaš profil izbrisali v najkrajšem možnem času.

Varovanje osebnih podatkov za kontaktni obrazec

Varovanju osebnih podatkov podjetju MALN, Majdič Janez s.p., posvečamo veliko pozornosti, v skladu z zakonom (ZVOP-2) o varovanju osebnih podatkov in pravic uporabnikov. Vaše osebne podatke pridobivamo preko kontaktnega obrazca. Uporabljamo jih za potrebe komunikacije (npr.: ponudba, račun) in jih ne posredujemo tretjim osebam ali tržimo.

Za potrebe poslovanja, oz. za komunikacijo s strankami na kontaktnem obrazcu zahtevamo od uporabnika:

  • ime,
  • naslov elektronske pošte,
  • kontaktno telefonsko številko.

Za točnost vnešenih podatkov, iz strani uporabnikov, ne odgovarjamo!

Vsi omenjeni podatki, se shranjujejo na elektronskih naslovih podjetja MALN, Majdič Janez s.p. in jih hranimo dokler imamo z uporabnikom poslovno komunikacijo. Dostop do njih ima izključno podjetje MALN, Majdič Janez s.p..

Če želite izbris vaših podatkov, z vsemi vašimi podatki ali več informacij o varovanju osebnih podatkov, kontaktirajte urednika spletne strani maln.eu, na elektronski naslov: info@maln.eu. Na vašo zahtevo bomo podatke izbrisali v najkrajšem možnem času.

Cene

Cene na spletni strani so izražene v evrih (EUR) in vsebujejo 9,5% za hrano in 22% DDV za ostale storitve. Vse cene prikazane na spletnem naslovu se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi prejem naročila, in sicer z elektronskim sporočilom, ki ga pošlje na elektronski naslov kupca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji obvezujoči tako za ponudnika, kot za kupca.

Ti splošni pogoji so sestavni del pogodbe.

Naročila

Za oddajo naročila v spletni trgovini maln.si se ni potrebno prijavljati. Če želite opraviti nakup morate ob oddaji naročila samo izpolniti točne podatke.

Maln, Majdič Janez s.p. lahko naročilo tudi zavrne, če ugotovi, da ga pod danimi pogoji ne more izvesti. Predhodno kupca o tem obvesti in navede razloge za zavrnitev naročila, seveda če je to možno.

Naročilo blaga velja kot potrditev pogodbe o nakupu. Kupec po zaključku postopka naročila na naveden e-poštni naslov prejme podatke o naročilu. Običajno naslovnik prejme elektronsko obvestilo v 5 minutah, nič pa ni neobičajnega, če proces zaradi različnih nastavitev elektronskih poštnih odjemalcev traja nekoliko dlje.

Kupec prejme elektronsko obvestilo tudi takrat, ko blago odpošljemo. Za tem je običajno potrebno dan ali dva, da GLS Slovenija blago tudi dostavi na prejemnikov naslov.

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Na spletni strani so kupcu na voljo vse informacije o njegovih pravicah ter informacije o ponudniku.

Preklic naročila

Prejeta naročila preko spletne trgovine Maln.eu lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno ter poslano s spletne trgovine Maln.eu .

Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte na info@maln.eu. V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:
– V naslovu sporočila: Preklic naročila
– V vsebini sporočila: a) ime in priimek kupca, b) naslov kupca, c) številka naročila
Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Od pogodbe lahko potrošnik odstopi v roku 14 dni po prejetju naročenega blaga, ne da bi mu bilo pri tem potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Vrnitev naročenega blaga podjetju v roku 14 dni od prejema je enakovredna sporočilu o odstopu od pogodbe. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga. Slednjega mora vrniti podjetju najkasneje v tridesetih (30) dneh od sporočila o odstopu. Če je potrošnik odstopil od pogodbe, mu mora podjetje vrniti vsa opravljena plačila. Vračilo plačil mora podjetje opraviti takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe.

O nameravanem vračilu nas lahko kupec najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga obvesti po pošti (Maln, Majdič Janez s.p., Selo pri Ihanu 49, 1230 Domžale) ali na kontaktni e-naslov: info@maln.eu.

Potrošniki vrnejo izdelke po priporočeni pošti, skupaj s priloženim računom najkasneje v 30-ih dneh od sporočila o odstopu na naslov ponudnika:  Maln, Majdič Janez s.p., Selo pri Ihanu 49, 1230 Domžale
Vse stroške, povezane z vračilom izdelkov, plača kupec. Kupec mora izdelke vrniti nepoškodovane, v nespremenjeni količini in v originalni nepoškodovani embalaži. Za nastale stroške zaradi ravnanja izven pogojev poslovanja ne odgovarjamo.

Pošiljk z odkupnino NE sprejemamo. V primeru dostave na naše stroške Vam bomo obračunali stroške vračila po veljavnem ceniku GLS Slovenija.

Plačila

Ponudnik izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in obvestilom uporabniku, kako odstopiti od nakupa in kako izdelke vrniti. Način plačila uporabnik izbere v postopku naročila.

Uporabnik lahko naročeno blago v spletni trgovini www.maln.eu plača na naslednje načine:
–  z gotovino ob prevzemu pošiljke: V plačilnih možnostih izberite opcijo Plačilo po povzetju.

– po predračunu na TRR: Izdelke boste lahko plačali preko katerekoli spletne banke ali preko položnice na banki oz. pošti. Po potrditvi naročila vam bomo posredovali vaš e-mail naslov vse potrebne podatke za izvedbo plačila oz. nakazila.

– Kreditno kartico

Cene

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru, ali v primeru, da se cena artikla spremeni med obdelavo naročila, bo ponudnik kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo ponudnik kupcu ponudil rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

Dobavni rok

Za izdelke na zalogi je dobavni rok 3-6 delovnih dni.

V kolikor se zanimate izdelek, ki ga ni na zalogi oziroma v ponudbi, vam priporočamo, da se nas kontaktirate prek spletne pošte in poslali vam bomo ponudbo v kolikor je ta izdelek v našem prodajnem programu.

Dostava in prevzem

V spletni trgovini www.maln.eu stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Večino prejetih naročil do 16. ure skušamo odpremiti naslednji dan, razen med vikendi in prazniki .

V primeru, da ste morda naročili blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o novem dobavnem roku obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

Dostavo izvajamo v sodelovanju s GLS Slovenija. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika v dnevu ali dveh od odpreme blaga (če torej danes odpremimo blago, ga GLS Slovenija predvidoma dostavi že jutri, v nekaterih primerih pojutrišnjem). Na osnovi naših dosedanjih izkušenj so tako od dneva, ko kupec odda naročilo v spletni trgovini www.maln.eu, pa do dneva, ko blago tudi dejansko prejme, v običajnih razmerah potrebni do 3 delovni dnevi. V času praznikov in med vikendi se rok dobave za čas dela prostih dni ustrezno podaljša.

Prevzem je tudi možen na sedežu podjetja. Prevzem je mogoče od ponedeljka do petka med 8.00 – 17.00 po predhodnem dogovoru.

Cenik dostave

Vsa naročila pošiljamo s GLS Slovenija s katero imamo sklenjeno pogodbeno razmerje.

Celoten cenik dostave najdete na tej povezavi na naši spletni strani pod STROŠKI DOSTAVE.
Pri nakupu nad 50 EUR (brez vrednosti poštnine) je dostava po Sloveniji brezplačna.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu. Informacija o garanciji je navedena tudi na strani s predstavitvijo artikla. Če informacije o garanciji ni, artikel nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.

Veljavnost ponudbe

Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Vse cene vsebujejo DDV. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Vse informacije, ki so objavljene na spletni strani, npr. opisi izdelkov, specifikacije, fotografije, niso zavezujoči. Slike so lahko samo simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. Ponudnik si pridržuje pravico do manjših sprememb v opisu izdelkov, brez obveznosti obveščanja uporabnikov.

Arhiviranje pogodb

Sklenjena pogodba med kupcem in prodajalcem se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja Maln, Majdič Janez s.p., Selo pri Ihanu 49, 1230 Domžale. Kupec lahko pridobi kopijo pogodbe z zahtevo po elektronski pošti na naslov info@maln.eu.

Pojasnilo

Splošni pogoji poslovanja veljajo od 1.7.2023
Splošni pogoji ter vse ostale informacije lahko podjetje Maln, Majdič Janez s.p. spremeni brez predhodnega obvestila.

V primeru dodatnih informacij ali vprašanj v zvezi s splošnimi pogoji poslovanja nas lahko kontaktirate preko elektronske pošte na info@maln.eu.

Scroll to Top