Ajdov zdrob

Teža:
0,25 kg
0,5 kg
1 kg

V naši prehrani, žal še nekoliko manj poznan, ajdov zdrob lahko popolnoma nadomesti navadnega pšeničnega. Iz njega lahko pripravite tudi žličnike in zdrobov kolač s sadjem.

Khorasan zdrob

Teža:
0,25 kg
0,5 kg
1 kg

Khorasan moka in khorasan zdrob sta pridobljena iz zrn pšenice khorasan, ki je večini bolje poznan pod zaščitenim imenom blagovne znamke Kamut®. Imenovan tudi orientalska pšenica, je starodavna vrsta pšenice, ki najverjetneje izvira iz Mezopotamije, legende o tem zrnu pa izvirajo že iz časov egipčanskih grobnic. V primerjavi z navadno pšenico je khorasan manj dovzeten za okoljski stres, posebej znan je po svoji dobri odpornosti na sušo, težave z boleznijo pa mu lahko povzroči prevelika količina padavin, zlasti ob koncu sezone. Zrno pšenice khorasan je podobno zrnu navadne pšenice, le da je od njega kar dvakrat večje. Cenjen je po svojem bogatem okusu, ki spominja na oreščke, vsestranski uporabi in lahki prebavljivosti.

Pirin zdrob

Teža:
0,25 kg
0,5 kg
1 kg

Pirin zdrob v kuhinji uporabljamo popolnoma enako kot pšeničnega. Privoščite si ga za zajtrk, si za kosilo pripravite pirine žličnike ali pa se za večerjo posladkajte z zdrobovim narastkom.

Pšenični zdrob

Teža:
0,25 kg
0,5 kg
1 kg

Za zajtrk ali večerjo si lahko skuhate priljubljeno jed – gres ali pa pšenični zdrob uporabite za pripravo žličnikov (za v juho ali enolončnico), različnih peciv in narastkov.

Scroll to Top